Van bakker naar trompettist

Haha, dacht je dat het leven als muzikant zwaar was? Dan ben je zeker nooit bakker geweest? Nou, ik dus wel! Voor ik begon aan mijn carrière als muzikant stond ik voor dag en dauw op en bakte ik brood na brood na brood. Op een gegeven moment was de koek bij mij wel op en ben ik voor mijn passie gegaan: de muziek. Mijn vorige betrekking heeft nog steeds één groot voordeel, want aan al dat harde werken hield ik een flink gespierd torso over. Nu blaas ik mijn publiek niet alleen omver met mijn trompet maar imponeer ik – vooral de vrouwen – ook met mijn bakkersarmen!

Hoe kwam ik nou bij de bakker terecht? Goeie vraag. Ik dacht: dan kan ik heerlijk ontspannen taartjes bakken en versieren, zoals je dat altijd ziet op tv en in films. Dan kan ik iets met mijn handen doen, iets creatiefs, huppakee. Maar ik kwam me toch van een koude kermis thuis! Niks mooie taartjes versieren, nee, eindeloos hetzelfde doen! Ik moest om 12 uur ’s nachts beginnen en was om 8 uur ’s ochtends pas klaar. Ja, dan hebben jullie allemaal vers brood in de ochtend, maar ík had dus mooi een vitamine D-tekort! Ik sliep overdag en zag geen straaltje zonlicht meer. ’s Avonds trad ik op en toog ik weer naar de bakkerij, om eindeloos deeg te kneden. Tja, dat houdt zelfs deze harde werker niet eindeloos vol.

Gelukkig ben ik al een aantal jaren bakker-af en heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik heb het conservatorium vereerd met mijn aanwezigheid en daar nog meer geleerd over mijn instrument. En zo veel is er sindsdien eigenlijk niet eens veranderd, want nu ben ik minstens zo druk en sla ik geen show af. Ik plan al mijn optreden zo strak als ik kan, maar ik doe het nu met liefde. 

Kortom, als ik een taartje zou zijn, zou ik als een zoet broodje over de toonbank gaan. Ik kan met recht zeggen: ik heb geen spijt van mijn bakkersverleden en ben blij dat ik toen die nieuwe stap heb gezet. Van grossier in bakkersgist naar professioneel trompettist. Ik heb van het bakkersbestaan genoten, maar laat die bananensoezen nu maar aan iemand anders over!

Een klap(per) van 1350 euro …

Een klap(per) van 1350 euro …

Een klap(per) van 1350 euro … Als je naar het concert van een brassband gaat, wil je maar een ding: dansen! Genieten van heerlijke Caribische beats en Latin ritmes. Als een brassband ergens speelt betekent dat feest. Niet voor niets sta ik wekelijks met een brassband...

read more
De battle en de blonde baard

De battle en de blonde baard

De battle en de blonde baard The Battle of Drums is dé competitie voor brassbands in Nederland. De afgelopen drie jaar heb ik de competitie mogen winnen, maar geen enkele keer was zo mooi en bijzonder als de afgelopen editie. Deze keer deed ik mee met Ritmo...

read more
Mijn passie voor Salsa dansen

Mijn passie voor Salsa dansen

Mijn passie voor Salsa dansen Bijna iedereen weet dat muziek het belangrijkste ingrediënt in mijn leven is. Ik speel al jaren trompet en verdien er mijn geld mee. Maar wist je ook dat ik al jaren aan salsadansen doe? Salsa dansen - vooral met een mooie vrouw - vind ik...

read more
Open chat
Hulp nodig ?
Hallo
Hoe kunnen wij u helpen?